DRESSING MIODOWO BALSAMICZNY

Uwielbiam jego smak! Używam do przeróżnych sałatek, nawet do mięs 😉

img_8708

Potrzebujemy:

  • 2 łyżki oliwy
  • 4 – 5 łyżek octu balsamicznego
  • 1 łyżka miodu (ewentualnie do smaku)

Najważniejsza jest dobra jakość produktów. Czasem opłaca się zainwestować żeby uzyskać najpyszniejszy efekt!

Wszystkie składniki wystarczy ze sobą wymieszać. Można zblendować lecz wtedy powstanie na nim pianka (tak jak na zdjęciu w dzbanuszku). Po przechowaniu w lodówce dressing gęstnieje, ale wystarczy go przemieszać i jest gotowy do użytku. Można go tak przechowywać dłuższy czas, choć nigdy nie sprawdzałam jak długo dokładnie. Czasem i po 2 tygodniach był tak samo dobry 😉

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s