GRANOLA ŻE ŁOOO…

Zapraszam na śniadanie z Łowiczem! Jeżeli wcześniej przygotujemy zapas granoli to możemy być pewni, że zawsze zjemy coś pysznego, szybkiego i zdrowego!

img_8750

Do granoli potrzebujemy:

Składniki suche:

  • 2 szklanki płatków 6 zbóż
  • 1/2 szklanki wiórków kokosowych
  • 1/3 szklanki pestek dyni
  • 1/3 szklanki płatków migdałów
  • 1/3 szklanki posiekanych orzechów włoskich
  • 1/4 szklanki słonecznika łuskanego
  • 1/4 szklanki siemienia lnianego
  • 1/4 szklanki suszonej wiśni
  • 1/4 szklanki rodzynek
  • 2 łyżki nasion chia
  • 1 kopiata łyżeczka cynamonu

img_8735

Składniki do zalewy:

  • 3 łyżki dżemu 100% Czarny Bez Łowicz
  • 3 łyżki syropu z czarnego bzu Łowicz
  • 3 łyżki wody

img_8747

Suche składniki wsypujemy do miski i mieszamy. Osobno w misce miksujemy dżem, syrop i wodę. Dolewamy to do mieszanki ziaren. Wszystko dokładnie ze sobą łączymy. Nagrzewamy piekarnik do 180°C. Na blachę z pieca dajemy pergamin i wykładamy równo na niego naszą granolę. Pieczemy około 20 minut mieszając od czasu do czasu. Ja przytrzymałam odrobinę dłużej bo lubię smak mocno uprażonych ziaren 🙂

img_8744

Mając w kuchni zapas pysznej granoli zawsze zjemy pożywne śniadanie. Wkładając je do słoika możemy zabrać je ze sobą wszędzie!

Potrzebujemy tylko:

  • granolę
  • jogurt naturalny
  • dżem 100% Czarny Bez Łowicz

img_8758

W słoiczku układamy warstwowo dżem, jogurt i granolę. Proporcje zależą od Waszych upodobań. Wystarczy go tylko zakręcić i możemy wychodzić do pracy / szkoły / na spacer… Kto z Was spróbuje? 🙂

Przepis bierze udział w konkursie!


Prozdrowotne dżemy Łowicz na śniadanie – poznaj dobroczynną moc natury taką, że Łooo!

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s