Walentynki za pasem więc przychodzę do Was z trochę magicznym przepisem. Wyjątkowość jego to nie tylko smak ale również przepiękny kolor…
Potrzebujemy:
- 2/3 szklanki cukru pudru
- 1/3 szklanki suszonych kwiatów hibiskusa
Pierwszy raz robiłam go parę lat temu. Pamiętam mój zachwyt jak go skosztowałam. Przepis pochodzi z cudownego bloga Kucharnia. Zmodyfikowałam go jednak odrobinę pod siebie. Dosypałam więcej tych cudownych kwiatów. Smak przez to, mimo cukru, stał się bardziej kwaskowaty. Idealny.
Wystarczy oba składniki zblendować na puder.
Poświęcam mu osobna notkę, bo myślę że na to zasługuje. Tak samo jak na osobną sesję. Nie raz użyje go do różnych słodkości. W następnym wpisie zapraszam na trufelki dla zakochanych z jego użyciem. W końcu kolor zobowiązuje… Cóż innego tak bardzo kojarzy się z miłością?
świetny pomysł, taki prosty a jednak oryginalny )
PolubieniePolubienie
A jak smakuje! ❤
PolubieniePolubienie