BURACZKI DO OBIADU

Uwielbiam buraczki. Są dla mnie idealnym dodatkiem do obiadu. Wystarczy doprawić i nie potrzeba nic więcej.

Potrzebujemy:

  • duży burak
  • 2 łyżki octu
  • 2-3 łyżeczki cukru
  • pół łyżeczki soli

Taka ilość starcza idealnie dla dwóch osób.

Buraczki trę na grubym oczku. Gotuję na parze około 15 minut. W ten sposób zachowują więcej witamin i smaku. Może je również ugotować w wodzie. Miękkie doprawiam przyprawami. Całość blenduję. Gotowe! Tak w szybki i łatwy sposób można zrobić pyszny dodatek do obiadu. Smacznego!

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s