JARMUŻ DO OBIADU

Idealny dodatek do obiadu jeżeli nie macie pomysłu. Szybki w wykonaniu i pyszny.

Potrzebujemy:

  • 100g jarmużu
  • ząbek czosnku
  • 2 łyżki oleju
  • 1/3 szklanki wody
  • sól

Jarmuż myjemy. Wycinamy grube, twarde części. Zostawiamy miękkie liście. Rozgrzewamy olej na patelni. Czosnek rozgniatamy wyciskarką i przesmażamy dosłownie sekundę. On lubi się szybko przypalać a gorzki nie jest dobry. Zalewamy to wodą i dorzucamy jarmuż. Mieszamy, chwilę dusimy, odparowujemy część wody, solimy. Przesmażony zbyt długo straci kolor. Wystarczy 2-3 minuty. Gotowe!

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s