PASTA JAJECZNA

Po świątecznym śniadaniu został Wam nadmiar jajek ugotowanych na twardo? Podpowiem Wam co z nimi zrobić!

Potrzebujemy:

  • 5 jajek ugotowanych na twardo
  • 3/4 kostki miękkiego masła
  • średnia szalotka
  • 2 łyżki majonezu
  • sól i pieprz

OPCJONALNIE:

  • łyżka chrzanu tartego
  • szczypiorek

Niestety nie można o tej paście powiedzieć, że jest zdrowa a tym bardziej dietetyczna… Heh. Ale czasem można sobie pozwolić.

Masło rozbijamy widelcem, żeby było łatwiej potem wymieszać wszystko. Jajka kroimy w kostkę i następnie drobno siekamy. Tak samo szalotkę. Mieszamy wszystko razem z majonezem. Aby pasta była bardziej wyrazista i ostra możemy dodać chrzanu. Solimy i pieprzymy do smaku. Całość posypujemy świeżym szczypiorkiem. Smacznego!

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s