PIECZARKI Z RICOTTĄ I PESTO

Podane na ciepło na pewno skuszą swoim zapachem niejednego gościa!

IMG_9704

POTRZEBUJEMY:

  • około 20 małych pieczarek lub 10 większych
  • 150g ricotty
  • 2 łyżki zielonego pesto
  • starty parmezan
  • sól

IMG_9706

Piekarnik rozgrzewamy do 200°C. Ricottę mieszamy z pesto. Ewentualnie do smaku możemy posolić, zależy jak doprawione mamy pesto. Ja to pominęłam. Pieczarki myjemy. Ja osobiście nie obieram. Obrywam tylko nóżki, których nie wyrzucam oczywiście tylko zużywam na przykład do zupy pieczarkowej. Do pieczarek nakładamy farsz. Układamy je w naczyniu żaroodpornym. Pieczemy około 20 minut. Na 5 minut przed końcem czasu posypujemy je parmezanem. Super prosta przekąska ale bardzo smaczna!

IMG_9703

Reklamy

2 thoughts on “PIECZARKI Z RICOTTĄ I PESTO

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s