CHEDDAROWE KRAKERSY

Kiedyś oglądając Marthę Stewart rzuciły mi się w oczy serowe krakersy. Za wszelką cenę musiałam je zrobić. W końcu wszystko co serowe musi być dobre!

img_8590

Do przygotowania ich będziemy potrzebować:

  • 100g sera cheddar
  • 3/4 szklanki mąki
  • 50g masła
  • łyżka jogurtu naturalnego
  • 1/2 łyżeczki wędzonej, ostrej papryki
  • 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
  • solidna szczypta soli

Ser zetrzeć na tarce. Przełożyć do malaksera, dodać mąkę i przyprawy. Całość zmiksować parę razy do połączenia składników. Przesypać do miski, dodać masło i jogurt. Wyrobić na gładką masę. Podzielić na dwie części i włożyć na 30 minut do lodówki.

img_8597

Po 30 minutach ciasto rozwałkować na około 3mm i wyciąć niewielkie kwadraciki. Ułożyć na pergaminie na blaszce. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180″C i piec 15 – 17 minut do złotego koloru. Smacznego! 🙂

2 myśli w temacie “CHEDDAROWE KRAKERSY

Dodaj komentarz