Kiedyś oglądając Marthę Stewart rzuciły mi się w oczy serowe krakersy. Za wszelką cenę musiałam je zrobić. W końcu wszystko co serowe musi być dobre!
Do przygotowania ich będziemy potrzebować:
- 100g sera cheddar
- 3/4 szklanki mąki
- 50g masła
- łyżka jogurtu naturalnego
- 1/2 łyżeczki wędzonej, ostrej papryki
- 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
- solidna szczypta soli
Ser zetrzeć na tarce. Przełożyć do malaksera, dodać mąkę i przyprawy. Całość zmiksować parę razy do połączenia składników. Przesypać do miski, dodać masło i jogurt. Wyrobić na gładką masę. Podzielić na dwie części i włożyć na 30 minut do lodówki.
Po 30 minutach ciasto rozwałkować na około 3mm i wyciąć niewielkie kwadraciki. Ułożyć na pergaminie na blaszce. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180″C i piec 15 – 17 minut do złotego koloru. Smacznego! 🙂
pyszkaaaaa
PolubieniePolubienie
Potwierdzam! 😉
PolubieniePolubienie