BIAŁA KIEŁBASA Z MUSZTARDĄ I MIODEM ZAPIEKANA W PIWIE

Idealna na Wielkanocny stół. Dobrze doprawiona, będzie przepysznym dodatkiem do świątecznego śniadania.

Potrzebujemy:

  • 5 surowych lub parzonych białych kiełbas
  • 3 duże cebule
  • 2 łyżki miodu
  • 3 łyżki musztardy francuskiej
  • 250ml piwa jasnego

Sam przepis jest szybki i bardzo łatwy w wykonaniu. Cebulkę obieramy i kroimy w piórka. Przesmażamy na maśle, na średnim gazie. Ma się zeszklić i zmięknąć a nie przypalić. Mieszamy w miseczce miód i musztardę.

W naczyniu żaroodpornym rozkładamy cebulkę, następnie kładziemy na nią kiełbasy. Z wierzchu smarujemy je przygotowaną mieszanką. Zalewamy wszystko piwem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy do zarumienienia się wierzchu, około 30 – 40 minut. Szybko, łatwo i pysznie – gwarantuję!

Dodaj komentarz