Karnawał w pełni. Wiadomo, że na imprezie dobrze jest coś przekąsić. Jedną z propozycji są grzanki z czerwonym pesto, mozzarellą i rukolą. Szybkie do zrobienia. Podane na ciepło znikają w tempie ekspresowym.
Odrobina prywaty! Chciałam jeszcze podziękować Madzi i Fabianowi za ten przepis! Od kiedy go spróbowaliśmy na Waszej imprezie to skradł nasz serca. Często gości na kolacji. Dodatkowo podpowiem Wam, że Magda moja również prowadzi bloga. Zapraszam Was na niego (Mrs. Berry) to od niej czerpię wiele inspiracji fotograficznych. Jest mega utalentowana! Tylko nie wierzy w siebie… Może pomożecie mi ja motywować do dalszej pracy co? 🙂
Potrzebujemy:
- bagietkę
- czerwone pesto (kupny mały słoiczek, ale oczywiście można zrobić samemu)
- dwie kulki mozzarelli
- rukola
Opcjonalnie:
- suszone pomidory z oleju
Bagietkę kroimy na małe kromeczki. Smarujemy pasto (możemy na nie ułożyć pomidorki). Na górę kroimy po dwa kawałeczki mozzarelli. Zapiekamy w piekarniku na 200°C około 8 minut. Przed podaniem układamy na grzankach rukolę. Smacznego! 🙂
Ty to jednak jestes szalona 😚
PolubieniePolubienie
Jakoś tak mam od urodzenia 😛 A Ty masz focić i dodawać nowe notki bo smutno! O! 😀
PolubieniePolubienie