POMIDOROWA PASTA Z MAKRELI

Szybka w wykonaniu i pyszna. Idealna jeżeli zostaną nam resztki ryby. Czy ktoś jeszcze uwielbia pasty?

img_9012

Potrzebujemy:

  • wędzoną makrelę
  • 2 jajka
  • dwie cebulki zielone
  • parę gałązek zielonej pietruszki
  • 3-4 łyżki majonezu
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • sól i pieprz

img_9016

Jajka gotujemy na twardo. Makrelę dokładnie obieramy, wyciągamy ości. Wrzucamy ją do blendera. Dodajemy jajka, pokrojoną cebulkę i natkę. Wszystko siekamy chwilkę. Zbieramy dokładnie ze ścianek. Dorzucamy majonez i koncentrat. Miksujemy całość na gładką pastę. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Polecam do niej kromkę świeżego chleba. Mniam!

2 myśli w temacie “POMIDOROWA PASTA Z MAKRELI

    1. Ja lubię różne smaki. Na pewno jeszcze nie raz pojawi się jakaś rybna pasta. W kuchni trzeba eksperymentować! 🙂

      Polubienie

Dodaj komentarz