Szybka w wykonaniu i pyszna. Idealna jeżeli zostaną nam resztki ryby. Czy ktoś jeszcze uwielbia pasty?
Potrzebujemy:
- wędzoną makrelę
- 2 jajka
- dwie cebulki zielone
- parę gałązek zielonej pietruszki
- 3-4 łyżki majonezu
- 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- sól i pieprz
Jajka gotujemy na twardo. Makrelę dokładnie obieramy, wyciągamy ości. Wrzucamy ją do blendera. Dodajemy jajka, pokrojoną cebulkę i natkę. Wszystko siekamy chwilkę. Zbieramy dokładnie ze ścianek. Dorzucamy majonez i koncentrat. Miksujemy całość na gładką pastę. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Polecam do niej kromkę świeżego chleba. Mniam!
U mnie w domu robi się bardziej klasyczną wersję takiej pasty z makreli, ale ta pomidorowa wygląda rewelacyjnie! 🙂
PolubieniePolubienie
Ja lubię różne smaki. Na pewno jeszcze nie raz pojawi się jakaś rybna pasta. W kuchni trzeba eksperymentować! 🙂
PolubieniePolubienie