JAJKA Z RYBNYM FARSZEM

Od kiedy pamiętam, ten smak towarzyszył każdej rodzinnej imprezie. Uwielbiam je. A to taka prosta przystawka…

Potrzebujemy:

  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • puszka szprotek w oleju
  • pół pęczka szczypiorku lub pół szalotki
  • sól i pieprz

Ugotowane na twardo jajka delikatnie obieramy ze skorupek i przekrawamy na pół. Odsączamy szprotki z oleju. Nie wylewamy go! Może się jeszcze przydać. Szczypiorek kroimy.

Z jajek wyciągamy żółtka i wrzucamy je do miseczki. Dodajemy do nich szprotki i szczypiorek. Rozgniatamy widelcem. Jeżeli masa jest za sucha możemy ją podlać olejem z puszki. Solimy i pieprzymy do smaku. Można oczywiście użyć blendera, ja wolę ręcznie. Z masy formujemy kulki i nadziewamy nimi pozostawione białka. Smacznego!

Dodaj komentarz